producerat av xponent

21 juli 2011 – THTC och Smiley Culture i Soul Shack

Soul Shack stödjer kampanjen Justice for Smiley Culture och introducerar THTCs miljöanpassade kläder

Webbutiken Soul Shack breddar sitt utbud med kläder från brittiska THTC – The Hemp Trading Company. THTC drivs av ambitionen att vara så etiskt och miljömässigt sunda som möjligt. THTC görs av och för medvetna konsumenter och aktivister, med budskap om politik, musik, religion och miljö. THTC har alltsedan starten favoriserats av musiker och aktivister världen över och har lysande designers knutna till märket.

Inledningsvis kommer Soul Shack att erbjuda sju olika plagg med tryck från THTC, bland annat den officiella tröjan för kampanjen Justice for Smiley Culture. 120 kronor av försäljningspriset går direkt till Smiley Cultures familj; Soul Shack behåller inget av vinsten för egen del.

Reggaestjärnan Smiley Culture dog av ett knivhugg i hjärtat under ett polisingripande i hans hem i Surrey i mars i år. Självmord, hävdade polisen. Hans familj och vänner var inte nöjda med polisens utredning och startade kampanjen Justice for Smiley Culture för att driva saken vidare. Ungefär en person i veckan har dött i polishäkte eller under polisingripande i England de senaste tio åren utan att en enda polis ställts till ansvar.

Smiley Culture – hans riktiga namn var David Emmanuel – hade stora succéer på 80-talet med låtar som Cockney Translator och Police Officer.

- Vi vet inte vad som hände Smiley Culture, men är glada att kunna bidra till kampanjen och opinionsbildningen på det här sättet, säger Soul Shacks grundare Mathias Landefjord.

Läs vad initiativtagaren till kampanjen, Merlin Emmanuel, har att säga på Soul Shacks blogg.

Alla THTCs kläder är gjorda av organisk hampa, koldioxid-neutral bomull eller bambu, och de använder oftast vattenbaserad färg för trycken. Plaggen framställs i kontrollerade fabriker utan barnarbete och med reglerad arbetstid och semester för arbetarna. Används 55% hampa så sparar man 2 500 liter vatten per tröja.

För mer information, kontakta Mathias Landefjord, tel: 070 425 26 67, e-post: mathias[at]soulshack.se

Bilder: Klicka för pressbilder
Justice for Smiley Culture, organisk koldioxidneutral bomull. Design: Mau Mau
IL Beat, vattenbaserat tryck på organisk bomull. Design: Devolution Designs
Zulu Nation crest, 55% hampa/45% organisk bomull
Club Religion, vattenbaserat tryck på organisk bomull. Design: Devolution Designs
Soul Shack logo

Webbutiken Soul Shack är specialister på officiell merchandise från band, artister och andra inom framförallt svart musik. Vi erbjuder idag omkring 45 olika tröjor med motiv från soul, funk, hiphop, blues, jazz och reggae, och utvecklas hela tiden. Dessutom erbjuder vi ett urval av favoritmusik på vinyl, CD och nedladdning, plus hattar och accessoarer.
Butiken: http://www.soulshack.se | http://www.soulshack.se/eng
Blogg: http://www.soulshack.se/blog
Twitter: http://www.twitter.com/Butikschefen

468 ad
Store by Xponent | Powered by Wordpress

hello